GoCalcio start samenwerking met Gianluca Zambrotta in Como

Como/Sneek, 23 februari 2017:

Go Calcio en Gianluca Zambrotta komen tot akkoord.

Deze week zijn Go Calcio en ex voetballer van o.a. Juventus, AC Milano en Barcelona, Zambrotta overeengekomen een samenwerking aan te gaan op het gebied van trainingskampen. Hierbij bieden we de lokatie Como aan als nieuwe bestemming.

Gianluca Zambrotta was de laatste jaren trainer van FC Chiasso in Zwitserland. Chiasso ligt op korte afstand van Como, de geboorteplaats van Zambrotta.

Wij hebben Zambrotta vorig jaar gesproken in Lugano tijdens een bezoek aan de vakantiebeurs aldaar. Daar vertelde hij ons dat hij een multifunctioneel sportcomplex liet bouwen aan de oevers van het Comomeer. Dit complex is onlangs opgeleverd. Er zijn o.a. 3 voetbalvelden met natuurlijk gras, een overdekt zwembad, een restaurant, beachvolleybalvelden, en 2 velden welke in de winter met luchtkussens worden overdekt.

Op het trainingscomplex kunnen de spelers gebruik maken van alle faciliteiten. Zo heeft Go Calcio ook ondersteuning gevraagd op het gebied van begeleiding bij de fitness en in de zaal waar de fietstrainingen/spinning wordt gedaan. Italiaanse trainers met ervaringen vanuit AC Milaan-Milanello zullen aanwezig zijn om hun ervaringen over te brengen op de voetballers. Van belang is hier vooral de goede herstel en arbeids-rustverhoudingen. 

Eveneens zijn er een grote fitnesszaal, een spinning-ruimte met begeleiding van erkende Italiaanse trainers. De clubs worden ondergebracht in luxe 4 sterren hotels in Como op basis van volpension. De regio van het merengebied in Lombardije is goed bereikbaar per touringcar.

 

Voor vluchten raden we aan om te vliegen naar de luchthaven Milaan Malpensa wat op slechts 45 minuten rijden ligt van het Comomeer. Go Calcio verzorgt de transfers van de luchthaven naar het hotel en retour alsmede de transfers van het hotel naar het trainingscomplex.

In overleg met Gianluca Zambrotta kan Go Calcio diverse oefenwedstrijden organiseren tegen Italiaanse of Zwitserse clubs van gelijkwaardig nivo.

In de maand maart of april zullen wij van Go Calcio weer een afspraak hebben met Zambrotta in de prachtige plaats Como.

 

Gianlucca Zambrotta, Como Calcio Sports Centre

Albertus Nantko Boddema, Go Calcio

Ruurd Leegstra, Go Calcio